GY.I.K.

  • Az ingatlanon: közmű elmaradás (víz, gáz, áram, fűtés...), közös költség elmaradás, jelzálog hitel a lakásra… és számos más.
  • A haszonélvező birtokolhatja, használhatja, hasznosíthatja és hasznait szedheti az ingatlannak. A haszonélvező általában életének végéig tart a haszonélvezeti joga, de lehet rövidebb időre szóló is, de ez nem általános. Eljárás: Amikor megbízási szerződést kötünk a tulajdonossal, és haszonélvező van az ingatlanra bejegyezve (tulajdoni lapon), abban az esetben köteles a haszonélvező egy nyilatkozatot (CH formanyomtatvány) kitölteni és aláírni. Ez arról szól, hogy tudomása van az ingatlan eladásáról, és le fog mondani a haszonélvezetről, ha létre jön egy adásvételi szerződés. Az adásvételi szerződésen köteles személyesen megjelenni a haszonélvező. Amennyiben ez fizikailag nem működik, akkor egy közjegyzői meghatalmazást kell adnia valakinek, aki képviselni fogja ezen az eseményen. Haszonélvezetről való lemondásnak (törlésnek) külön díj van, amit az ügyvédnek kell majd megfizetni.
  • A megbízási szerződésben foglaltak minden pontja!!! Valóságos adatok megadása, információ visszatartás meghiúsíthatja az eladást, és nem mentesíti a várható események alól. Kiemelt figyelmet kap: - Megbízás aláírása után köteles együttműködni az ingatlanossal, és el kell fogadnia, hogy az ingatlanoson keresztül fognak folyni az események. Amennyiben nincs meg az együttműködés a CH felbonthatja a szerződést. - Nem köteles limitárat megadni, de ha megjelöl egy limitösszeget, és ezen az áron vevő jelzi vételi szándékát köteles eladni. - Elfogadott vételi ajánlat esetén nem vonhatja vissza a megbízási szerződést. - Közvetítői díj megfizetésére köteles, ha a mi vevőnknek adtuk el az ingatlant: Normál esetben, Ha nem veszi át a limitáron érkezett ajánlatot. Ha az elfogadott ajánlatot követően a tulajdonos eláll az eladástól. Amennyiben a megbízás lejáratát követő 1 éven belül eladaja a lakást a CH által bemutatott vevőnek, kötbérrel együtt kell megfizetnie a jutalékunkat. Ha megállapodott vételi ajánlat után derül ki, hogy elővásárlási jog van az ingatlanon.
  • Anyagi kötelezettség a bank felé, melyet jelzáloghitel felvételénél a bank bejegyeztet a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra a területileg illetékes Földhivatalnál. Az adós használhatja az ingatlant, de ha nem törleszti a hitelét a kölcsönszerződésnek megfelelően, akkor a jelzálogjog alapján a bank értékesítheti a felajánlott ingatlant. A zálogjog abszolút hatályú, azaz mindenkivel szemben hatályos, ha az ingatlan nyilvántartásba bejegyzik.
  • Adatbázisunk sokszínű vevői körrel rendelkezik, így ez csak Önön múlik. Amennyiben a piacnak megfelelően reális áron hirdeti ingatlanát (melyben értékesítő kollegáink segítségére lesznek), már napokon belül akár több ügyfelet is tudunk biztosítani.
  • A piaci árát az értékesítő kollegánk fogja tudni meghatározni, amennyiben a lakás a reális piaci értéke fölött maximum 5%-kal van hirdetve, az ingatlan 2 hónapon belül el fog kelni
  • Oldal — 3
Bejelentkezés
Felhasználónév
Jelszó
Elfelejtette a jelszavát? Emlékeztető